Bamboe

27

Duurzaam en degelijk

BLOKS drukt uw foto of tekening perfect af op bamboe. Bamboe is een unieke
grassoort en een populair product in tal van toepassingen. Het is natuurlijk, het leeft en heeft een warme ‘look and feel’. Bovendien is het een duurzaam gewas: in het hoogseizoen groeit het tot 50 cm per dag.

BLOKS gebruikt bamboe uit duurzaam beheerde plantages in China.

 

Hout

Hout is een natuurproduct. Hout leeft, en daarom is het een van de weinige door ons gekende materialen die zo frequent in ons leven voorkomt. Niet enkel wordt het vaak gebruikt voor houtconstructie, of als brandhout, ook om meubilair te fabriceren is hout het meest gebruikte product.

Uiteraard heeft dit een reden, hout is mooi, esthetisch verantwoord en uiterst bewerkbaar. Het kan worden gebeitst, beschilderd, of gewoon naturel voorkomen in de meeste woonkamers. Maar sinds kort kan het door nieuwe technologieën ook worden bedrukt!

6Speciale UV-inkt zorgt ervoor dat de inkt een laag kan vormen op en in het hout waardoor scherpte en kleurdiepte kan behouden worden van een foto. Waar voorheen drukken bestonden met allereerst speciale lagen aan te brengen en met andere gecompliceerde processen, kan de dag van vandaag met gecompliceerde apparatuur een prachtige druk in de hoogste kwaliteit geleverd worden op de meeste houtsoorten.

 

Waarom bamboe?

Naast het feit dat bamboe-hout een speciale uitstraling en karakter heeft, is het voor ons een foutmarge-vrij product met de langste levensduur van uw drukken! Waar bijvoorbeeld vandaag ruw dennenhout populair en goedkoop is, nochtans ook door ons bedrukbaar, heeft het niet de ideale eigenschappen om een zo hoog kwalitatief mogelijke druk te waarborgen. Noten en spleten zorgen er namelijk voor dat grote delen (en vaak ook belangrijke elementen) van uw foto niet meer zichtbaar zijn, en dat is toch jammer van de afbeelding, toch?

Samengeperste bamboe heeft namelijk bijna geen naden en kieren, en al helemaal geen noten in de plank-structuur. Het gelaagde materiaal is daarbij ook ongelooflijk stevig en waarborgt uw afgedrukte afbeelding de hoogste kwaliteit drukafwerking. Wij zorgen er ook voor dat de randen van uw houtstructuur perfect zijn afgewerkt.

Bovendien is bamboe watervast (zie foto) en hebben de randen een unieke uitstraling. Zo past uw BLOKS-print perfect in uw interieur en kunt u het met zijn dikte van 4 cm overal plaatsten.

Veel BLOKS-plezier!Screen Shot 2015-09-16 at 22.46.53small_bamboo_wood2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *